Konseptointi

Onko sinulla idea uudesta digipalvelusta, muttet tiedä, miten sen voisi toteuttaa käytännössä? Tarvitsetko ideallesi testausta ennen rahoituspäätöksen tekemistä? Tarvitsetko jotain konkreettista esiteltävää rahoittajalle? Ratkaisu on konseptointi.

Konseptoinnissa


 • määritellään tärkeimmät ominaisuudet ja aktiviteetit
 • luonnostellaan ratkaisun UX (user experience) ja arkkitehtuuri (rautalankoja)
 • arvioidaan ratkaisun kustannukset ja/tai tarvittava työmäärä
 • annetaan suositus, miten kannattaa jatkaa
 • Näin konseptointi etenee

  Moniosaajista koottu ryhmämme muotoilee ideoista toteuttamiskelpoisen konseptin. Valmis konsepti voidaan ottaa Kokonaisketterän mallin mukaiseen ketterään suunnitteluun. Konseptoinnin vaiheissa kartoitetaan liiketoimintaulottuvuudet ja asetetaan menestykselle mittarit eli datapisteet, joiden saavuttamista seurataan toteutusvaiheessa. Samalla muotoillaan pienin mahdollinen arvokas tuotos (MVP = Minimum Viable Product), jolla ideaa voidaan kokeilla käytännössä. Kun MVP on muotoiltu hyvin, nähdään konseptin hyödyllisyys varsin pian teknisen toteutuksen vaiheessa.

  Konseptointi auttaa idean viemisessä käytäntöön. Hyvin muotoillun konseptin avulla hankkeen rahoittajakin näkee helposti, millaisia hyötyjä sillä voidaan saavuttaa.

  Konseptointi osana Kokonaisketterää prosessia

  Jos ajatukset tulevista tai uudistettavista digipalveluistanne eivät tunnu vielä valmiilta konseptoitaviksi, suosittelemme Mtechin Digityöpajaa. Se soveltuu hyvin ajatusten koostamiseen ja rajaamiseen toteuttamiskelpoisiksi ideoiksi, joita puolestaan päästään konseptoimaan. Digityöpaja soveltuu myös konseptoinnin suunnitteluun.

  Meillä konseptointi on osa Kokonaisketterää, se tukeutuu siis ketterään suunnitteluun, arkkitehtuuriin, portfolionhallintaan sekä kehittämiseen. Lähdemme mielellämme toteuttamaan konseptoitua tuotetta kanssanne eteenpäin, palvelumme ei siis rajoitu pelkkään suunnitteluun.

  Ota yhteyttä ja kysy lisää!

  Arto Rytkönen / Konseptoija, Fasilitaattori, Agile Coach

  myynti@mtech.fi / +358 50 524 9710