Tieto visuaaliseksi verkko­palvelulla

NAV Trends luo mahdollisuuden seurata lypsykarjan pitkän ajan perinnöllistä edistymistä.

Palvelu tarjoaa tiedon eläinjalostuksesta visuaalisesti

Pohjoismaisen karjanjalostuksen numerotiedot ja kuvaajat pohjautuvat tuhansista eläimistä kerättyyn tietoon, eri ominaisuuksien arvosteluihin ja moniin laskelmiin. Karjan geneettistä edistymistä koskeva tieto on erittäin arvokasta karjankasvattajille, pohjoismaisille ja ulkomaisille jalostusasiantuntijoille sekä muille lypsykarjan jalostuksesta kiinnostuneille.

Jotta tämä arvokas data saadaan paremmin kaikkien käyttäjien saataville, Mtech on kehittänyt asiakkaalleen NAVille verkkopalvelun NAV Trends. Se on jalostustietoja kokoava verkkopalvelu, jossa käyttäjä voi valita tarkasteltavan rodun, ominaisuuden ja maan. Palvelussa on nähtävillä pohjoismaisia jalostusindeksejä vuodesta 2001. Tiedot päivitetään neljä kertaa vuodessa, kun uudet indeksit julkaistaan.

Verkkopalvelu tarkastelee monia eläinten hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä ominaisuuksia, kuten sorkkaterveyttä, utareterveyttä ja kestävyyttä. Pohjoismaisessa jalostuksessa korostettiin näitä ominaisuuksia jo 1980-luvulla kauan ennen muita, mikä tekee aineistosta jalostusasiantuntijoille erittäin arvokasta.

”Halusimme tuoda tämän arvokkaan tiedon kaikkien saataville ja muuttaa sen käytettävämpään muotoon”, kertoo Mtechin projektipäällikkö Olga Smirnova.

Yksityiskohtaista tietoa visualisoituna

Asiakas on ollut tyytyväinen palveluun. Erityisen innostuneita ollaan palvelun tarjoamista mahdollisuuksista tietojen yksityiskohtaiseen tarkasteluun.

”NAV Trends luo mahdollisuuksia tutkia lypsykarjan geneettisiä muutoksia sujuvasti ja yksityiskohtaisesti”, kertoo NAVin johtaja Gert Pedersen Aamand.

Yhteistyö Mtechin kanssa on sujunut erittäin hyvin. ”Tehokasta ja joustavaa – kaiken kaikkiaan positiivista”, kehuu Pedersen Aamand.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin selvitämme, millaisia digitaalisia palveluja voimme räätälöidä sinun yrityksesi tarpeisiin.