22.11.2023

Mobiilisovellus parantamassa eläinten terveyttä

Suosittu sovellus on helppo ottaa käyttöön myös muilla toimialoilla.

Mobiilisovellus NasevaHealthApp tehostaa eläinten terveydenhoitoa

Eläinten terveys ETT ry on suomalainen tuotantoeläinten hyvinvointia ja terveyttä edistävä asiantuntijaorganisaatio. Sillä oli tarve yksinkertaiselle työkalulle, jolla eläimille annetut lääkkeet ja tehdyt hoitotoimenpiteet voitaisiin ilmoittaa suoraan nautojen terveydenhuollon seurantajärjestelmään Nasevaan.

Koska Mtech oli ollut ETT:n pitkäaikainen kumppani, se osasi ehdottaa asiakkaalleen mobiilisovelluksen kehittämistä. Sovelluksen kehitys alkoi vuonna 2018, ja sitä testattiin pilottiryhmässä jo saman vuoden syksyllä. Se oli käytössä jo seuraavana keväänä.

”Käyttäjät ovat kehuneet sovellusta todella käteväksi”, sanoo Nasevan rekisterivastaava Paula Halkosaari ETT:ltä. ”Tehdyt hoidot pääsee kirjaamaan heti, koska puhelin kulkee aina mukana.”

Mobiilisovellus poisti kaksinkertaisten kirjausten tarpeen

Sovellus suunniteltiin mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi. Merkintää tehdessä käyttäjä yksinkertaisesti valitsee listalta hoidettavan eläimen ja sille tehdyn hoidon tai lääkkeen. Eniten käytetyt valinnat saa listan alkuun, mikä nopeuttaa merkintöjen kirjaamista. Kun tiedot voidaan kirjata mobiilisovellukseen eläinten luona, tuottajan ei tarvitse tehdä erillisiä muistiinpanoja ja tallentaa tietoja myöhemmin tietokoneella.

Jos sovellusta käytetään ilman verkkoyhteyttä, se tallentaa tiedot puhelimen muistiin ja lähettää ne tietokantaan, kun laite on taas verkon alueella. Sovellus tekee automaattisen varmuuskopion tiedoista. NasevaHealthApp toimii sekä Android- että Apple-puhelimissa.

”Sovellus on suhteellisen nopea toteuttaa, ja sen voi viedä helposti myös muille aloille”, sanoo Taina Ahonen, avainasiakaspäällikkö Mtechiltä. ”Esimerkiksi hevosten ja koirien näyttely- ja koearvostelut olisi kätevä tallentaa vastaavanlaisella sovelluksella. Mikä tahansa toiminto, joka vaati tietojen kirjaamista kahteen kertaan, yleensä ensin tuotantotiloissa ja sitten toimistolla, hyötyisi tämän kaltaisesta sovelluksesta. ”

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin selvitämme, millaisia digitaalisia palveluja voimme räätälöidä sinun yrityksesi tarpeisiin.

Tutustu muihin asiakastarinoihimme