11.01.2023

Kuusi syytä IT-integraatioon

Oikein ajoitettu IT-järjestelmien integraatio tuo merkittäviä kustannussäästöjä ja varmistaa yrityksesi liiketoiminnallisesti kriittisten tietojen ja prosessien sujuvan kulun.

IT-integraation tarkoituksena on yksinkertaistettuna mahdollistaa tiedon jakaminen toisistaan erillisten järjestelmien välillä. Vaikka integraatiotarve syntyy usein yritysten ja organisaatioiden välisille ratkaisuille, asiantuntijamme huomaavat paikan integraatioratkaisulle tämän tästä myös yrityksen sisäisten järjestelmien rakentamisessa ja elinkaaren hallinnassa.

Merkittävimmät hyödyt, joita IT-integraatioilla saavutetaan:

  1. Erillisten tietovarastojen yhdistäminen: datan siirto eri järjestelmien välillä tietojen yhdistämiseksi.
  2. Kustannussäästöt kumppanien palveluja käyttämällä: Työn ja rahan säästö käyttämällä kumppanin tarjoamaa rajapintaa sen sijaan, että yritykselle rakennettaisiin oma rajapinta palveluun.
  3. Tulonhankinta omien tuotteistettujen rajapintojen kautta: Palveluntuottaja voi rakentaa rajapinnan omaan palveluunsa ja myydä asiakkaalle rajapinnan käytön yhdessä palvelun kanssa.
  4. Asiakaskäyttökokemuksen parantaminen: Asiakkaan asioinnin helpottaminen esimerkiksi tarjoamalla pääsyn useampaan palveluun yhdellä kirjautumisella.
  5. Standardointi: Siirtyvän tiedon muoto standardoidaan integraatioratkaisun yhteydessä, jotta tietojen siirto on mahdollista muille ratkaisuun liittyville organisaatioille.
  6. Ohjelmistojen elinkaaren ja riskien hallinta: Tietojen säilyminen ja palvelun toiminta turvataan siirtämällä dataa taustalla järjestelmää uusittaessa.

Kuulostaako jokin yllä olevista ajankohtaiselta yrityksellesi? Tutustu IT-integraatioiden mahdollisuuksiin tai ota meihin yhteyttä!

Kuva: Jouni Ojanen

Jouni Ojanen

Tiimiesimies, arkkitehtuurit
Mtech Digital Solutions

jouni.ojanen@mtech.fi