02.03.2022

Integraatio luo paremman käyttökokemuksen

Järjestelmäintegraatio on tyypillinen näkymättömissä oleva tekninen ratkaisu, joka parantaa palvelun käyttäjän käyttökokemusta. Tärkeä syy järjestelmäintegraation tekemiselle onkin käyttäjän asioinnin helpottaminen.

Yksi parhaista esimerkeistä on kertakirjautumisen rakentaminen eri järjestelmien välille. Sen sijaan, että käyttäjän pitäisi kirjautua kaikkiin käyttämiinsä järjestelmiin erikseen, hän kirjautuu yhteen palveluun ja pääsee sen avulla käyttämään myös muita palveluja.

Integraatiolla voidaan helpottaa käyttäjän asiointia myös siirtämällä tietoja palvelujen välillä. Tällöin käyttäjä säästyy kirjaamasta tietoja useampaan kertaan eri järjestelmiin. Se vähentää myös virhekirjausten mahdollisuutta. Minun Maatilani -palvelussa käyttäjä kirjaa esimerkiksi eläinten syntymät ja poistot. Sen lisäksi, että ne ovat käytössä Minun Maatilassani, tiedot siirtyvät viranomaisten eläinrekisteriin ilman tuottajan erillistä ilmoitusta sinne.

Parhaimmillaan integraatiot, kuten muutkin IT-ratkaisut, ovatkin huomaamattomia käyttökokemuksen parantajia.

Lue myös muista integraatioiden hyödyistä, kuten integraatioista tietovarastojen yhdistämisessä, tiedon standardoinnissa, integraation höydyistä tietojärjestelmiä uudistettaessa ja  rajapintaratkaisujen tuomista säästöistä.

Kuva: Jouni Ojanen

Jouni Ojanen

Tiimiesimies, arkkitehtuurit
Mtech Digital Solutions

jouni.ojanen@mtech.fi