04.09.2018

Biofarmin ja Mtechin yhteistyöllä tilakivennäisen tilaus helpoksi

Farmixi on Biofarmin Mtechiltä tilaama verkkopalvelu, jossa tuottaja voi tilata kätevästi omalle karjalleen parhaan kivennäisen.

Farmixin käyttö on helppoa: Tuottaja kirjautuu palveluun ja antaa valtuutuksen kivennäisen suunnittelusta. Farmixissa syntyy suunnitelma kivennäisestä, joka täydentää tilan rehustusta parhaiten. Tieto tarjouksesta ja suunnitellusta kivennäisestä lähetetään tuottajan sähköpostiin, minkä jälkeen tuottaja voi hyväksyä tarjouksen tai tarvittaessa täydentää sitä palvelun kautta. Kun tuottaja on hyväksynyt tarjouksen, kivennäinen valmistetaan ja lähetetään tilalle.

Kaikki tapahtuu Farmixissa ilman puhelinsoittoja tai ruokintasuunnitelman tulostuksia.

Tarjouksen saa muutaman päivän sisällä tarjouspyynnön jättämisestä, Biofarmin kehitysjohtaja Mika Brofeldt lupaa.

Farmixin onnistuneelle käytölle on muutamia edellytyksiä:

1. Tila rekisteröityy Farmixiin ja antaa palvelun pyytämät tiedot

2. Tila valtuuttaa Farmixin käyttämään ProAgrian Karjakompassi-palvelun ruokintasuunnitelman tietoja

3. Tilalla on Karjakompassilla laadittu ajantasainen ruokintasuunnitelma

”Tilakivennäisen tarkkuus tulee siitä, kuinka tarkkaan rehut analysoidaan tilalla”, Brofeldt sanoo. ”Kun tulee uudet rehut ja uusi suunnitelma, lasketaan uusi suunnitelma kivennäiselle.”

Ruokintaan perehtynyt tila voi parantaa kivennäistä entisestään oman karjansa tarpeisiin tekemällä tarjouspyyntöön esimerkiksi hivenainelisäyksiä, jotka parantavat karjan terveystilannetta.

”Kun kivennäisestä saa puuttuvat ainesosat ruokintaan, parantaa se luonnollisesti tuotosta”, Brofeldt painottaa. Karjaa varten räätälöidyissä kivennäisissä maksetaan vain niistä ainesosista, joita tila tarvitsee.

”Farmixin etu viljelijälle on sen helppous. Ei tarvitse kuin antaa valtuutus käyttää ruokintasuunnitelmaa, ja saa tarjouksen”, Brofeldt kertoo. ”Tietääkseni Farmixi on ainoa laatuaan, muita netin kautta toimivia tilakivennäisen tilauspalveluita ei ole.”

Tutustu Farmixiin!