17.02.2021

Mtech on ICAR-järjestön teknologiakumppani

ICAR, the International Committee for Animal Recording, on valinnut Mtechin uudistamaan tilasto- ja jäsenpalvelunsa. Mtech toteuttaa palvelun ICAR:n verkkosivuille.

 ICAR on kansainvälinen järjestö, joka koordinoi eläinten rekisteröintiä ja tuotosseurantaa. Se muodostaa maailmanlaajuisia tilastoja maidontuotannosta. ICAR:n tilastojen taustalla on valtava tietomäärä, joka kerätään ICAR:n jäseniltä, tuotosseurantaorganisaatioilta 60 maasta eri puolilta maailmaa.

Verkkosivujen tilastoja käyttävät viranomaiset, tutkijat sekä maatalouden ja ruokaketjun toimijat. Uusi työkalu parantaa kaikkien käyttäjäkokemusta.

Tilastollisten kuvaajien ulkoasun kehittämisen lisäksi Mtech parantaa jäsenpalveluiden käyttäjähallintaa. Se helpottaa nykyisten ja tulevien ICAR:n jäsenten välistä viestintää.

“Olemme saaneet jäseniltämme ja iDDEN-projektista paljon positiivista palautetta Mtechistä,” Martin Burke, ICAR:n toimitusjohtaja, sanoo. Siksi ICAR valitsi Mtechin toteuttamaan palvelunsa. Valintaan vaikutti myös se, että Mtechin erityisasiantuntija Juho Kyntäjä on ollut ICAR:n työryhmien jäsenenä vuosia. Hän on alan erityisosaaja ja erittäin arvostettu ICAR:ssa.

“ICAR on hyvin tärkeä organisaatio maailmanlaajuisesti. Meille on suuri kunnia olla kehittämässä tätä työkalua. Tiedän, että alan asiantuntijat ovat odottaneet sitä. Mtech on yksi maailman vanhimmista organisaatioista, joka työskentelee karjatalouden digitaalisten ekosysteemien parissa. IT-osaamisen lisäksi meillä on erittäin vahva asiantuntemus lypsy- ja lihakarjataloudesta. Ymmärrämme ICAR:n ja sen jäsenten tarpeet. Asiakkaan ei tarvitse käyttää aikaa asioiden selittämiseen – me ymmärrämme olennaisen”, Olga Smirnova, projektipäällikkö Mtechin kansainvälisestiä yksiköstä selittää.

“Hyvin ammattimaista ja hyvin joustavaa”, Burke kuvailee yhteistyötä Mtechin kanssa. Hän painottaa, että Mtechin asiantuntijat ymmärtävät ICAR:n liiketoiminnan ytimen.

ICAR:ssa suunnitellaan yhteistyölle jatkoa. Burken mukaan työskentely Mtechin kanssa on ”oiva mahdollisuus tuoda asiat 2100-luvulle”.

ICAR ja Mtech tekivät sopimuksen uudistuksen toteuttamisesta joulukuussa. Alustan julkaisu on suunniteltu huhtikuulle ennen vuosittaisia ICAR-messuja.