Kattavaa toiminnan­ohjausta logistiikka­ohjelmistolla

Biosirkin logistiikan tehokkuus nousi reittioptimointipalvelulla 25 %

Norjalainen Biosirk Norge As hoitaa eläinten raatokeräilyä. ”Lähtötilanne oli se, että raatokeräily ja sen logistiikka oli ulkoistettu kuljetusyhtiöille, emmekä pystyneet ohjaamaan ja hallitsemaan logistiikan toimintoja ja suunnittelua. Tutkimme eri vaihtoehtoja ja Suomalainen Neviso ABP Logistiikkaohjelmisto soveltui parhaiten tarpeisiimme. Viimeisen kolmen vuoden aikana palvelua on jatkokehitetty ja lisätty toiminnallisuuksia ”, kertoo Biosirkin logistiikkapäällikkö Ståle Vangskåsen.

Ratkaisut asiakkaan tarpeisiin

Valmis Neviso ABP Logistiikkaohjelmisto sisälsi jo monia toiminnallisuuksia, jotka sopivat asiakkaan Biorsirkin tarpeisiin. Näiden lisäksi suunniteltiin ja toteutettiin myös räätälöityjä ratkaisuja ja lisäosia.

”Alkuperäinen logistiikkaohjelmisto sopi pääpiirteittäin tarpeisiimme, mutta joitain merkittäviä lisätoimintoja tehtiin mittatilaustyönä. Esimerkiksi raportointi ja laskutus, sivutuotteiden kerääminen teurastamoista sekä vastaanotto käsittelylaitoksen päässä tehtiin meille mittatilaustyönä”, Vangskåsen kertoo.

”Haluamme tarjota ratkaisuja, joilla saadaan asiakkaiden prosessit ja materiaalinkäsittelyn sujuvaksi. Logistiikka on pääasiassa reaaliaikaisen tiedon saamista ja sen pohjalta suunnittelua, tiedon hallintaa ja kykyä reagoida muutoksiin. Kun ratkaisu sopii prosesseihin, ihmisille jää aikaa keskittyä niihin tehtäviin, jotka tuottavat parhaiten lisäarvoa”, Antti Laukkonen Mtech Digital Solutionsin Suomen johtaja toteaa.

Logistiikkaketjun hallinta parani merkittävästi

Biosirkille tehty Sovellus sisältää reittioptimointipalvelun, joka on integroitu logistiseen suunnitteluun. Sovelluksessa on normaalin reittioptimoinnin lisäksi myös ratkaisut kuorma-autonkuljettajille noutotilausten hoitamiseen. Tämän ansiosta kuorma-autokuljettajat saavat suunnitellut reitit reaaliajassa verkossa. Myös raatokeräilyprosessia voidaan seurata verkossa.

Asiakaspalvelu parani, kun tilausten hallinta ja keräilyn aikataulut ovat näkyvillä kaikille osapuolille: tuottajille, yrityksille ja teurastamoille.

Biosirkin logistiikan tehokkuus nousi reittioptimointipalvelulla 25 %

Tehokkuus kasvoi ja kulut laskivat merkittävästi

Logistiikan toiminnanohjausjärjestelmä tuo säästöjä ja parempaa hallintaa.

”Ohjelmistoratkaisun käyttöönotto on ollut Biosirkille menestys, sillä kustannussäästöt ja tehokkuus ovat auttaneet meitä optimoimaan ja parantamaan koko logistiikkarakennettamme”, Vangskåsen kertoo.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin selvitämme, millaisia digitaalisia palveluja voimme räätälöidä yrityksesi tarpeisiin.