06.10.2021

Palvelu­muotoilu paransi asiakas­portaalin käytettävyyttä

Palvelumuotoilun avulla Neven asiakasportaali saatiin vastaamaan paremmin myös liiketoiminnan tavoitteisiin.

Palvelumuotoilulla asiakasportaali Assarista käyttäjäystävällisempi

Napapiirin Energia ja Vesi Oy (Neve) on Rovaniemen kaupungin omistama arktisen kiertotalouden monialakonserni.  Sen palveluihin kuuluvat sähkönsiirto, vesihuolto, kaukolämmön tuotanto ja sen palvelut, infran palvelut, valokuituverkon rakentaminen ja palvelut, digitaaliset palvelut ja kiertotalouden tuotteet.

Neve kehitti vuonna 2018 kuluttaja- ja yritysasiakkailleen asiakasportaalin, jonka kautta he voivat seurata veden, sähkön ja kaukolämmön kulutustaan. Asiakasportaali sai nimen Assari.

Pian portaalin julkaisun jälkeen syntyi tarve löytää Rovaniemellä toimiva osaava ohjelmistoalan yritys kumppaniksi Assarin kehitykseen. Mtechin ja Neven yhteistyö käynnistyi syksyllä 2018 ja kehittyi kumppanuudeksi keväällä 2019.

Palvelumuotoilulla kohti tavoitteita

Mtech on ollut vahvasti mukana Assarin kehittämisessä tarjoamalla esimerkiksi konsultointi-, projektinjohto- ja sovelluskehityspalveluita. Palvelumuotoilu on ollut toiminnan ytimessä tarkoittaen Assarin tapauksessa erityisesti palvelun innovointia, kehittämistä ja suunnittelua.

Työn keskeisenä tavoitteena oli luoda Assarin käyttäjille käyttökokemuksia, jotka vastaavat käyttäjien tarpeita ja Neven Assarille asettamia liiketoiminnallisia tavoitteita.

Läheinen yhteistyö saa aikaan loistavia tuloksia

Yhteistyö on ollut konkreettisestikin läheistä. Yhteistyön alussa Mtechin toimisto perustettiin Rovaniemelle vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Neven toimistosta. Yhteisen projektinryhmän jäsenet tapasivat kahden viikon välein ja Assaria kehitettiin yhdessä ketterän kehittämisen työmenetelmillä.

Yhteistyö on ollut molempien osapuolten mielestä palkitsevaa.

”Tällaisella yhteistyömallilla saadaan aikaan loistavia tuloksia. Olemme onnistuneet toteuttamaan teknisesti toimivia ja helposti käytettäviä ominaisuuksia Assariin”, kertoo asiakkuusvastaava Päivi Hast Mtechiltä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin selvitämme, millaisia digitaalisia palveluja voimme räätälöidä sinun yrityksesi tarpeisiin.