22.11.2023

IT-auditointi NorForille

Alustauudistus toi NorForin kehityksen kärkeen

NorFor on rehujen arviointijärjestelmä, jota käyttävät pohjoismaiset eläinravitsemuksen ja tietotekniikan asiantuntijat. Mtech aloitti yhteistyön NorForin kanssa vuonna 2018 ja ehdotti pian käyttöympäristön parantamista.

Nykytilanteen kartoittamiseksi ja tulevina vuosina toteutettavien toimien priorisoimiseksi Mtech ehdotti tietojärjestelmien kattavaa tarkastusta eli IT-auditointia. Auditoinnin jälkeen molemmat osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että käyttöympäristöä oli päivitettävä.

”Käyttöympäristöjä kannattaa aina uusia ennakoiden”, toteaa Tech Lead Anton Hokkonen Mtechiltä.

”Tällä tavalla varmistetaan, että muutokseen laajuuden määrittämiseen on riittävästi kapasiteettia ja aikaa. Samalla pystytään yhdessä tunnistamaan sopivat ratkaisumahdollisuudet”, Hokkonen jatkaa.

Ennakointi oli tärkeää myös siksi, että NorForin eri sidosryhmillä oli aikaa reagoida muutokseen. NorForilla on noin 20 käyttäjäryhmää, joiden oli toteutettava muutokset myös omissa IT-järjestelmissään. Koska päivitys tehtiin riittävän ajoissa, sidosryhmillä oli yli kuusi kuukautta aikaa toteuttaa ja testata muutoksia.

Kulut laskivat ja turvallisuus parani

Alustauudistus toi NorForille useita hyötyjä: toiminta ja turvallisuus paranivat, asiakkaiden integrointi moderneihin rajapintoihin helpottui, ylläpitokulut laskivat ja ohjelmistokehityksestä tuli turvallisempaa ja helpompaa.

”IT-auditoinnin pohjalta tehtyjen alustauudistusten ansiosta toiminta ja turvallisuus paranivat, asiakkaiden integrointi moderneihin rajapintoihin helpottui, ylläpitokulut laskivat ja ohjelmistokehityksestä tuli turvallisempaa ja helpompaa”, NorForin toimitusjohtaja Tone Roalkvam sanoo.

NorFor-järjestelmä on käytössä Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa, ja se tarjoaa luotettavan ruokintajärjestelmän yli 9 000 lypsykarjatilalle ja noin 1 000 000 eläimelle.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin selvitämme, millaisia digitaalisia palveluja voimme räätälöidä sinun yrityksesi tarpeisiin.