21.06.2017

Mtech toimittaa VikingGeneticsille uudistetun jalostus­suunnitteluohjelman

VikMate on selainpohjainen työkalu, jonka avulla kasvatetaan tilan tuottavuutta karjatasolla. Sovellus käyttää jalostussuunnittelun pohjana Interbull- ja NAV-tietokannan tuottamia sonni-indeksejä ja karjan omaa dataa. VikMate kontrolloi tulevien sukupolvien sukusiitosastetta ja arvioi kaikkia NTM:n (Nordic Total Merit) ali-indeksejä jalostussuunnitelmaa muodostettaessa.

Sovellusta tulevat käyttämään VikingGeneticsin jakelijat ja karjanomistajat ympäri maailmaa ja se tulee toimimaan tärkeänä markkinointityökaluna VikingGeneticsin siemenmyynnille. VikMate täydentää VikingGeneticsin työkaluperhettä Mtechin jo aiemmin toteutun VikRank-sonnivalintaohjelmiston lisäksi.

”Olemme ylpeitä saadessamme toteuttaa VikingGeneticsille elintärkeän markkinointityökalun maailmanlaajuiseen käyttöön. Yhteistyö VikingGeneticsin projekti- ja ohjausryhmän kanssa oli saumatonta – olemmehan työskennelleet yhdessä jo vuodesta 2010 lähtien erilaisten ohjelmistoprojektien parissa. Ketteriä työmalleja ja jatkuvaa asiakaspalautetta soveltaen projektimme pysyi hyvin aikataulussa ja budjetissa.”, kommentoi Mtechin varatoimitusjohtaja Jarkko Ilomäki.

”Perinpohjaisen valintaprosessin tuloksena Mtech valittiin uuden VikMate -ohjelmiston toimittajaksi käyttäjäkokemuksen, matalan projektiriskin ja toimitusajan perusteella. Tiukasta aikataulusta huolimatta Mtech on pystynyt toimittamaan määrittelynmukaisen ohjelmiston sovitussa aikataulussa. Olemme hyvin tyytyväisiä sekä prosessiin että itse lopputulokseen mukaan lukien projektin hallinta, joka myös oli Mtechin vastuulla.”, kommentoi VikingGeneticsin liiketoimintajohtaja David S. Ravnkilde.