16.03.2022

Mtech on ostanut Datatechin ohjelmisto­liiketoiminnan

Mtech Digital Solutions Oy on ostanut Datatech Oy:n ohjelmistoliiketoiminnan, joka koostuu Aktiivi-tuotemerkillä myydyistä taloushallinto- ja viljelysuunnitteluohjelmistoista.

Kauppa noudattaa Mtechin strategiaa vahvistaa ohjelmistoliiketoimintaansa Suomen viljelijämarkkinoilla.

”Kauppa vahvistaa asemaamme johtavana maatilaohjelmistojen toimittajana Suomessa. Datatechin asiakkaat ja ratkaisut istuvat liiketoimintaamme erinomaisesti, ja maatilaohjelmistojen edelläkävijänä pystymme tuomaan paljon uutta lisäarvoa kokonaisuuteen”, Mtechin toimitusjohtaja Christian Jurvanen kertoo.

Datatechin ja sen omistajan Pellon Groupin toimitusjohtaja Kari Lehtola pitää tärkeänä sitä, että asiakkaat saavat jatkossakin laadukasta ja asiantuntevaa palvelua.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että löysimme Datatechin asiakkaille hyvän kodin Mtechiltä”, Kari Lehtola toteaa.

”Kauppa tuo myös erinomaiset edellytykset laajemmalle yhteistyölle Mtechin kanssa kotieläintuotannon digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä. Pellon konserni tulee jatkossa panostamaan kansainvälisesti nopeasti kasvavaan vähäpäästöiseen ruokinta-automaatioteknologiaan, missä ympäristöystävälliset digitaaliset ratkaisut peltoviljelyn, ruokinnan suunnittelun ja taloushallinnon osalta ovat keskeisiä.  Katsomme Mtechillä olevan parhaat edellytykset viedä tätä kehitystä eteenpäin Pohjoismaissa”, Lehtola jatkaa.

Datatechin Aktiivi-ohjelmien palvelut asiakkaille jatkuvat entisellään. Nykyiset työntekijät siirtyvät Mtechin palvelukseen.

Datatech Oy

• Maatilayrittäjien taloushallinto- ja kasvinviljelyohjelmistoihin erikoistunut ohjelmistotalo
• 2 työntekijää, perustettu 1989, toimipiste Ylihärmässä

Pellon Group konserni

• Suomalainen perheyritys, joka valmistaa ja myy teknologiaa sekä niihin liittyviä palveluita kotieläintiloille
• Noin 110 työntekijää, perustettu 1966, päätoimipiste Ylihärmässä