12.06.2023

Mtech mukana kehittämässä GS1 Finlandin Ruoan vastuullisuuden tietomallia: kilpailukyvyn vahvistusta suomalaiselle ruualle!

GS1 Finlandin Ruoan vastuullisuuden tietomalli julkistettiin 9.6 2023. Mtech on ollut yksi toimija vastuullisuusmallin kehittämisessä hankkeen alusta lähtien.

GS1 Finland on standardointiorganisaatio, joka edistää tehokasta tietojenvaihtoa eri toimijoiden välillä. Se kehittää globaaleja standardeja myös ruuantuotantoon ja maataloussektorille. GS1 Finlandin tavoitteena on parantaa suomalaisen ruoan kilpailukykyä hyödyntämällä yhteisiä standardeja ja jäljitettävyyttä.

”Näemme tietomallissa mahdollisuuden parantaa suomalaisen ruoan kilpailukykyä globaalissa mittakaavassa. Ruokaketjussa on meneillään suuri muutos, yhteisten standardien ja jäljitettävyyden avulla olemme valmiita ottamaan vastaan haasteet ja mahdollisuudet, joita tulevaisuus tuo tullessaan. Tämä on uuden aikakauden alku ruokateollisuudessa – innostava tulevaisuus odottaa meitä kaikkia”, Mtechin operatiivinen johtaja Jarkko Ilomäki toteaa.