22.06.2022

Mtech kehittää maatalouden digitalisaation standardointia AgGatewayn jäsenenä

Mtech liittyi kesäkuussa ensimmäisenä suomalaisena organisaationa maailmanlaajuisen AgGatewayn jäseneksi. AgGateway on kansainvälinen organisaatio, joka tarjoaa 200 jäsenelleen foorumin ratkoa maatalouden ja siihen liittyvien toimialojen digitaalisia haasteita yli rajojen. Jäsenyritykset edustavat maatalousalaa laajasti laite- ja lannoitevalmistajista tietopalveluyrityksiin.

Missiona on kehittää digitalisaation standardeja maatalouden datahallinnan helpottamiseksi alan merkittävien kaupallisten ja teollisten toimijoiden kesken – kehitystyö voidaan siten tuoda markkinoille mahdollisimman nopeasti.

”Jäsenyys avaa Mtechille erinomaisen mahdollisuuden olla mukana kehittämässä maatalouden digitalisaation standardointia ja käyttöönottoa yhdessä osaavan, globaalin verkoston kanssa. Suomessa haluamme olla tämän kehityksen edelläkävijöitä ja työskentelemme aktiivisesti myös GS1-organisaation kanssa standardoinnin parissa”, kertoo Mtechin innovaatio- ja kehitysjohtaja Mikko Jääskeläinen.

”Tavoitteemme on varmistaa, että seuraamme toimialan ja koko ruokasysteemin viimeisintä kehitystä globaalissa verkostossa. Parhaiden käytäntöjen tuominen asiakkaillemme Suomeen on tärkeää. AgGatewayn kehitystyö tapahtuu tarkasti määritellyissä hankkeissa. Nyt hankkeita on esimerkiksi panostuotteiden ja sadon jäljitettävyyteen, datan jakamiseen, maa-analyysimenetelmien standardointiin sekä maatalouskaupan varastokirjanpitoon liittyen”, Jääskeläinen jatkaa.

AgGateway toimii maailmanlaajuisesti tiiviissä yhteistyössä muiden isojen kansainvälisten standardointiorganisaatioiden kanssa: Kansainvälinen standardointijärjestö (ISO), GS1, American Society of Agricultural and Biological Engineers (ASABE), Open Applications Group Inc. (OAGi) sekä Agricultural Industry Electronics Foundation AEF.