17.03.2021

Mtech ja AGCO Suomi tekevät täsmäviljelystä helppoa langattoman tiedonsiirron avulla

Suomen käytetyimmässä viljelysuunnitteluohjelmassa Minun Maatilani Wisussa otetaan käyttöön agrirouter-palvelu, jonka langaton tiedonsiirto toimiston tietokoneen ja traktorin tehtäväohjaimen välillä vapauttaa viljelijän muistitikun käytöstä.

Mtech Digital Solutionsin ja AGCO Suomen sopimuksen myötä Wisusta tulee ensimmäinen pohjoismainen viljelysuunnitteluohjelma, jolla tehtävätiedostojen tiedonsiirto traktoriin ja raportointi traktorista viljelysuunnitteluohjelmistoon on mahdollista langattomasti agrirouter-palvelulla.

Agrirouter-palvelun käyttöönotto on osa Mtechin ja AGCO Suomen strategista yhteistyötä, joka keskittyy erityisesti maatalouden laitteiden ja ohjelmien saumattomaan toimintaan.

”Maatalouden digitalisaatio etenee vauhdilla ja luo uusia mahdollisuuksia viljelijöille. AGCO Suomen ja Mtechin yhteistyö mahdollistaa entistä paremman asiakaspalvelun ja varmistaa, että tieto liikkuu saumattomasti traktorin ja viljelysuunnitteluohjelmiston välillä. Yhteistyöllä voimme varmistaa, että uudet teknologiat helpottavat viljelijän kiireistä arkea”, myyntijohtaja Matti Kallio AGCO Suomi Oy:stä toteaa.

”On erittäin hienoa, että pääsemme yhdessä kehittämään parannuksia viljelijän arkeen. Yhteistyömme tulee olemaan tässä tärkeässä roolissa, ja on mahtavaa, että näitä asioita voidaan kehittää suomalaisten toimijoiden kesken”, Mtechin toimitusjohtaja Christian Jurvanen sanoo.

Ohjelmistoyrityksen ja maatalouskoneiden valmistajan ja myyjän välinen tiivis yhteistyö on suuri mahdollisuus älymaataloudelle Suomessa.

Perinteisesti tehtävätiedostot on siirretty viljelysuunnitteluohjelmasta traktorin tehtäväohjaimelle muistitikkua käyttäen. Mtechin ja AGCO Suomen strateginen yhteistyö helpottaa täsmäviljelyä merkittävästi.

Viljelijä, jolla on käytössään viljelysuunnitteluohjelma Wisu ja agrirouter-palvelu, voi tulevalla kasvukaudella siirtää tietoja Wisun ja traktorinsa tehtäväohjaimen välillä langattomasti. Muistitikun jääminen käytöstä varmistaa tiedonkulun ja helpottaa viljelijän jokapäiväistä arkea. Suunniteltu tehtävä saadaan siirrettyä napin painalluksella traktoriin ja vastaavasti työn valmistuttua tiedot toteutuksesta siirtyvät saman tien käytettäväksi Wisussa. Muutoksen myötä sekä koneiden että ohjelmien edistyneiden toimintojen käyttämisestä tulee entistä houkuttelevampaa.