09.12.2021

Kestävää tulevaisuutta digitaalisella elintarvikeketjulla

Digitalisaatio on avain vastuulliseen elintarviketuotantoon. Tehokkaat ohjelmistotyökalut, jotka käsittelevät valtavia datamääriä ja tuottavat analysoitua tietoa, antavat elintarvikeketjun tuottajille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia päätöksiä. Artikkelimme saksalaisessa mediassa Handelsblattissa: 

Kestävää tulevaisuutta digitaalisella elintarvikeketjulla

 ”Yksi nykyajan suurimmista haasteista on vastuullinen ruoantuotanto”, sanoo Jarkko Ilomäki, joka toimii Suomessa Mtech Digital Solutions Oy:n teknologiajohtajana ja varatoimitusjohtajana. Yhtiö on saavuttanut mainetta Pohjoismaiden johtavana elintarvikeketjun digitalisoijana. ”Digitalisaatio on avain tämän tavoitteen saavuttamiseen.”

Hän jatkaa: ”Esimerkiksi tuottajien kannattaa ajatella tilaansa yrityksenä, jossa tarvitaan uusinta teknologiaa vastuullisen toiminnan takaamiseksi. Kun luotettavaa tietoa on saatavilla, tuottajat voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja käyttää siten entistä tehokkaammin laitteitaan, mukaan lukien antureita ja lypsyasemia.”

Mtech tunnistaa elintarvikealan yrityksiin kohdistuvat alati muuttuvat vaatimukset ja vastaa niihin. Customer Solutions Global ‑yksikön johtaja Patrik Nordgren kertoo: ”Mtech toimii IT-integraatioiden parissa. Tarjoamme tehokkaita ohjelmistotyökaluja, jotka käsittelevät valtavia datamääriä ja tuottavat hyödynnettävää tietoa.” Kaikki tämä antaa elintarvikeketjun tuottajille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.

Mtechin rooli iDDEN Dairy Data Exchange Networkin teknologiatoimittajana on paras esimerkki yrityksen osaamisesta dataintegraatioihin ja datan välittämiseen liittyvissä asioissa. Nordgren selittää: ”Toteutamme ja ylläpidämme pilvipohjaista tiedonsiirtopalvelua, joka käsittelee maidontuotantoon liittyvää dataa yli 200 000 karjasta ja 20 miljoonasta lehmästä ympäri maailmaa.”

Suomi on digitalisaation edelläkävijä. ”Pystymme auttamaan niin teknologisissa kuin käytännön asioissa”, Ilomäki sanoo. ”Maailmalla meitä suomalaisia pidetään innovoijina, jotka osaavat tuoda uusia ratkaisuja käyttöön maailmanlaajuisesti. Luulen, että meillä on Saksan kanssa yhteistä insinöörimäinen ajattelutapa.”

Lue alkuperäinen artikkeli saksaksi.