19.04.2018

Mtech Oy on tehnyt merkittävän kumppanuus- ja toimitussopimuksen Växa Sverigen kanssa

Suomalainen Mtech on tehnyt miljoonaluokan vientikaupan ja sopimuksen ruotsalaisen Växa Sverigen kanssa. Sopimus sisältää laajan kumppanuussopimuksen ohjelmistojen yhteisestä kehittämisestä, laajemmasta ICT –yhteistyöstä sekä kaupan Mtechin kehittämästä MinunMaatilani –alustasta.

Mtech Digital Solutions Oy on vuonna 1986 perustettu pohjoismaiden johtava biotalouden digitaalinen ohjelmisto- ja ratkaisutoimittaja. MinunMaatilani on Suomessa vuonna 2016 julkaistu nautatilojen tuotannonohjausjärjestelmä.

Växa Sverige on Ruotsin suurin maatalouden neuvontaorganisaatio, joka tarjoaa runsaasti erilaisia palveluita ja tuotteita kaikkiaan yli 6 500 nautatilan johtamiseen ja kehittämiseen. Växa Sverigen tietohallintojohtaja Armina Avanesin mukaan Växa saa kaupan myötä itselleen osaavan digikumppanin ja modernin, Suomessa hyvin vastaanotetun ohjelmistoratkaisun nautatilojen tuotannonohjaukseen.

-Växa Sverigen kanssa laadittu kumppanuussopimus ja MinunMaatilani –alustan kauppa ovat osoitus Suomen osaamisesta maatalouden digiratkaisuissa. Suomessa on Euroopan laajuisesti erittäin edistyneet maatalouden tietojärjestelmät sekä ohjelmistot, olemme iloisia ja ylpeitä voidessamme viedä osaamistamme maailmalle. Yhteistyösopimus merkitsee etuja myös suomalaisille nautaeläintenpitäjille. Växa:lla on hyvin samanlainen näkemys siitä, mitä digitalisaatio tarkoittaa. Yhdistetyillä tuotekehityspanostuksilla asiakkaiden digitaalisiin tarpeisiin voidaan vastata yhä paremmin ja kehitystyötä voidaan tehdä yhdessä kustannustehokkaammin niin, että hinnat pysyvät edelleen tuottajille edullisina, kertoo Mtechin toimitusjohtaja Christian Jurvanen.

Växa Sverigen kanssa laadittu yhteistyösopimus ja kauppa on merkittävä avaus kotimaisten maatalousohjelmistojen kansainvälistymisen kannalta ja tekee Mtechistä merkittävimmän maatalouden digitaalisten ratkaisujen toimittajan pohjoismaissa.

Lisätietoja:

Mtech Digital Solutions Oy
Toimitusjohtaja Christian Jurvanen
christian.jurvanen@www.mtech.fi 
020 747 2309

Växa Sverige ek. för.
Tietohallintojohtaja Armina Avanes
armina.avanes@vxa.se
+46 70 280 66 64