Tietokoneen varmuuskopiointi – miten se toimii?

Tietokoneen varmuuskopiointi on, jos ei välttämätöntä, ainakin erittäin järkevää niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Miten varmuuskopiointiohjelma sitten tekee tietokoneen varmuuskopioinnin?

Varmuuskopiointiohjelma varmistaa kaikki tietokoneella olevat tiedostot tai pilvipalvelussa olevat tiedostot riippuen valitusta varmistusohjelmasta. Tietokoneelta varmistetaan kaikki työtiedostot ja M365-pilvipalveluista kaikki siellä olevat tiedostot, esimerkiksi SharePointin tai OneDriven tiedostot. Lisäksi pilvipalveluista on mahdollista varmistaa sähköpostit, yhteystiedot ja kalenterimerkinnät.

Varmistus tapahtuu koko ajan taustalla, kun koneella on yhteys verkkoon. Varmistukset tehdään salattuna verkkoliikenteenä palveluntarjoajan konesaliin. Tarvittaessa käyttäjä pystyy palauttamaan tarvitsemansa tiedostot helposti omalla tietokoneellaan olevan käyttöliittymän kautta.

Tarjoamme Nexetic Shield Backup -varmuuskopiointipalveluita asiakkaillemme. Nexetic Shield Backup on työaseman varmuuskopiointipalvelu. Nexetic Shield Backup M365 puolestaan on M365-palveluille soveltuva varmistusratkaisu. Asiakas voi valita halutessaan myös molemmat tuotteet, jolloin varmistukset saadaan toteutettua hyvin kattavasti riippumatta siitä, missä tiedostot sijaitsevat.

Tuotteet ovat erittäin helppokäyttöisiä ja suomenkielisiä. Niiden asennus ja käyttöönotto onnistuu lähes poikkeuksetta asiakkaalta myös omatoimisesti.

Voit lukea lisää varmuuskopioinnista Miksi varmuuskopiointi on tärkeää yritykselle? -postauksestamme. Tutustu myös muihin IT-palveluihimme!