Miten service desk -palvelut auttavat yritystäsi?

Service desk voi olla suuren yrityksen tai organisaation osasto, joka auttaa ja tukee työntekijöitä IT-asioissa. Nykyään palvelu on yhä useammin ulkoistettu asiaan vihkiytyneelle yritykselle, kuten Mtechille. Ulkoistuksella pienikin yritys voi saada ammattimaisen service desk -palvelun. Vaikka teillä olisikin oma IT-vastaava, ei hän välttämättä ole aina tavoitettavissa, service deskistä saa aina varmasti kiinni asiansa osaavan henkilön.

Mitä kaikkea service desk tekee?

Service deskin asiantuntijat auttavat työntekijöitä jokapäiväisissä IT-asioissa. Palvelulta voi tilata uusien työasemien käyttöönotot, ohjelmistoasennukset, uuden työntekijän perehdyttämisen työympäristöön, apua salasanan vaihtoon jne. Osaava IT-tuki siis säästää työntekijöiden aikaa heidän varsinaisiin työtehtäviinsä. Service desk on toki apuna myös ongelmatilanteissa. Jos tietty ohjelma jumittaa, tärkeä tiedosto on kadonnut tai tulostin ei toimi, ei asian kanssa tarvitse pähkäillä yksin, vaan yhteydenotto service deskiin auttaa.

Myös tietyllä tuotteella, kuten kännykkäsovelluksella voi olla oma service desk -palvelu. Tuolloin sovelluksen varsinainen käyttäjä voi olla yhteydessä suoraan tuotetukeen, joka tuntee asian parhaiten.

Kätevä etäyhteys

Nykyaikaisilla etähallintaohjelmistoilla saa tarvittaessa nopeasti etäyhteyden tietokoneeseen, puhelimeen, tablettitietokoneeseen tai vaikkapa verkkotulostimeen – sinne, mihin asennuksia tai vian etsintää kulloinkin tarvitsee tehdä. Enää siis ei tarvitse odotella, että IT-tuki saapuu paikalle toiselta puolelta kaupunkia. Etäyhteyttä varten tietokoneelle asennetaan tätä tarkoitusta varten suunniteltu ohjelma, vaihtoehtoisesti yhteys voidaan avata myös verkkoselaimen kautta. Service deskiin tehdään ensin palvelupyyntö joko sähköpostitse, yhteysohjelman kautta tai puhelimitse. Etäyhteys aloitetaan yleensä puhelimitse niin, että yhteyden avaamisesta sovitaan käyttäjän kanssa ennen yhteyden aloittamista. Etäyhteyden aikana näet näytöltä, mitä IT-tuki koneellasi tekee. IT-tuki ei tarvitse käyttäjätunnuksiasi tai salasanaasi, jotka ovat vain käyttäjän tiedossa.

Paketit eri tarpeisiin

Service desk -palvelut voi paketoida monin tavoin. Paketti voi sisältää palvelua tietyn tuntimäärän tai vaihtoehtoisesti kaikki työ voidaan veloittaa aikaperusteisesti. Pakettia voidaan räätälöidä muutenkin sen mukaan, millaista tukea asiakas tarvitsee. IT-tuen, kuten muidenkin IT-palveluiden ostamisen kanssa kannattaa lähteä liikkeelle hyvissä ajoin, eikä vasta sitten, kun vahinko on jo tapahtunut. On helpompaa ehkäistä tulipalot ennalta, kuin sammuttaa niitä jälkikäteen ja miettiä, mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

Mtechin asiantuntevat service desk -palvelut taipuvat niin suuren kuin pienenkin organisaation tarpeisiin. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!