Herätys! Pahimmat skenaariot, jos IT-asiasi eivät ole kunnossa

Mitä yrityksessänne tapahtuisi, jos kaikki IT-laitteenne lakkaisivat yhtäkkiä toimimasta? Tai jos joku ulkopuolinen kaappaisi salasananne ja pääsisi käsiksi kotisivuihinne tai sähköpostiinne?

Parhaiten pahimmat skenaariot voidaan välttää varautumalla niihin jo etukäteen. Myös asiantunteva kumppani IT-asioissa voi pelastaa monesta pulasta!

Skenaario 1: varkaus ja laiterikko

Jos teillä tallennetaan edelleen tiedostot pääasiassa tietokoneen kovalevylle, on työllä ja vaivalla kerätyn tiedon menettämisen vaara suurin. Vesivahingon, tulipalon tai varkauden sattuessa vakuutus voi kyllä korvata laitteet, mutta niiden sisältämä tieto on usein korvaamattoman arvokasta. Menetys voi olla vuosien mittaan kerätty asiakasrekisteri, tärkeät viimeisimmät lisäykset Excel-taulukkoon tai kokonainen kuvapankki.

Varmuuskopiointi USB-tikulle tai ulkoiselle kovalevylle ei vielä riitä, sillä nekin voivat mahdollisesti hajota. Pieninä esineinä ne myös häviävät helposti.

Ratkaisu: varmuuskopiointipalvelu

Nykyaikainen varmuuskopiointipalvelu, kuten Mtechin tarjoama Nexetic Shield Backup, huolehtii varmuuskopioiden tekemisestä työskentelyn taustalla, eikä sitä tarvitse erikseen muistaa. Tarvitset vain verkkoyhteyden. Tiedot ovat palautettavissa palvelusta helposti ja nopeasti mille tahansa laitteelle.

Skenaario 2: kyberhyökkäys tai virus

Yritykseenne kohdistuva kyberhyökkäys, tietojenurkinta tai virus voivat lamauttaa tietojärjestelmät ja pahimmillaan varastaa tallentamanne datan. Vääriin käsiin joutuneet tiedot ja salasanat voivat aiheuttaa korvaamattomia menetyksiä liiketoiminnalle tai maineelle, jos tunkeutujat pääsevät käsiksi vaikkapa verkkosivujenne sisältöön tai pystyvät esiintymään yrityksenne edustajina virtuaalimaailmassa.

Ratkaisu: ajantasainen ja tietoturvallinen IT-ympäristö

Ammattilaisen alusta asti suunnittelema IT-ympäristö on tietoturvallinen ja hyökkäysten aiheuttamat riskit saadaan minimoitua. Toimivaan IT-ympäristöön kuuluvat erottamattomana osana ajan tasalla olevat, automaattisesti päivittyvät ohjelmistot sekä virusturva. Mtechin IT-palvelut voivat auttaa tietoturvan maksimoimisessa.

Skenaario 3: inhimilliset erehdykset

Kauhuskenaariot voivat toteutua myös inhimillisten erehdysten tai tietämättömyyden vuoksi. Liian helpot tai paperille kerätyt salasanat, uusien tietojen tallentaminen toisen tiedoston päälle, väärän tiedoston tai kokonaisen kansion tuhoaminen ovat hyvin yleisiä. Salasanat joutuvat helposti vääriin käsiin ja tiedostojen mukana voidaan menettää paljon arvokasta tietoa.

Ratkaisu: koulutus ja toimiva varmuuskopiointi

Inhimilliset erehdykset ja niiden seuraukset ovat estettävissä ensinnäkin ahkeralla koulutuksella. Työntekijät kannattaa tehdä tietoisiksi erilaisista tietojenkalastelukeinoista ja tietoturvallisen toiminnan perusperiaatteista. Kertausta ei tunnu koskaan olevan liikaa.

Hyvä varmuuskopiointipalvelu tallentaa myös tiedostojen aiemmat versiot, joten voit palauttaa alkuperäiset tiedot, vaikka olisit ehtinyt tallentaa jotain muuta niiden päälle. Myös kokonaisten palvelinten ja Microsoftin pilven varmuuskopiointi on mahdollista.

Myös tämän skenaarion riskit voidaan minimoida ajantasaisella ja tietoturvallisella IT-ympäristöllä.

Asiantunteva kumppani IT-katastrofien ehkäisyyn

Tietoturva-asioissa osaava kumppani on kullanarvoinen! Ota yhteyttä Mtechiin, käydään läpi teidän tilanteenne ja estetään yhdessä pahimpien skenaarioiden toteutuminen!