05.05.2020

Etätyö lähentää Global-tiimissä

Kahvitaukomerkintöjä kalenterissa, aitoa läsnäoloa ja huolellista valmistautumista tapaamisiin – niistä on Global-tiimin etätyö tehty.

Mtechillä tehdään kahdeksatta viikkoa likimain sataprosenttisesti etätöitä. Global-tiimin johtaja Minna Veljo suhtautuu muutokseen positiivisesti.

Tiimi on ottanut käyttöön päivittäiset virtuaalikahvitauot. Ja kerrankin kahvitauot pidetään yhdessä, koska ne on merkitty kalenteriin!

”On hassua, että olemme lähentyneet sosiaalisesti, vaikka fyysinen etäisyys on kasvanut”, Veljo sanoo. Johtajakin pystyy pitämään kahvitauon muiden kanssa, koska kalenterimerkintöjen päälle ei niin vain varata päällekkäisiä tapaamisia.

”Kun tiimi työskentelee eri paikoissa, on panostettava siihen, että ollaan yhteydessä ja kysellään, miten menee sen sijaan, että vain huomataan kaverin olevan töissä ja että hänellä on hommia”, Veljo toteaa. Hän painottaa, ettei fyysinen etäisyys tarkoita sosiaalista etäisyyttä.

”Toki tässä täytyy pitää huolta, ettei kukaan erkaannu. Ihmisjoukkoa on pidettävä yhdessä jotenkin”, Veljo pohtii. ”Meidän on nyt pidettävä toisistamme paremmin huolta.”

 

Tehokkuutta ajankäyttöön

Tiimissä on huomattu, että kun pienikin asia vaatii erillisen tapaamisen sopimista, asian hoitamiseen valmistaudutaan ja keskitytään. Kun työkaverin luo ei voi kävellä ja huudella asiaansa ohimennen, ajankäyttö tehostuu.

Etätapaamiset tuovat työkaverit lähelle toistensa arkea. Videopuhelun taustalla saattaa vilahtaa alaston taapero tai kuulua naapureita haukkuvan koiran ääntä. Se inhimillistää, sanoo Veljo.

”Työssä ei ole muuttunut muu kuin se, ettei tiimi ole toimistolla yhdessä. Asiakkaiden kanssa pidetään palaverit joka tapauksessa etänä”, Veljo toteaa. Siitä on myös opittu: Tiimi on tottunut juttelemaan etätapaamisissa asiakkaiden kanssa muustakin kuin työasioista, koska asiakkaita tavataan harvoin kasvotusten. Käytäntö on ollut helppo tuoda tiimin omiin tapaamisiin ja viestintäkanaviin.

Sataprosenttiseen etätyöhön solahtaminen on sujunut helposti, koska yrityksessä on ollut pitkään osittaisen etätyön malli. Suuri osa työntekijöistä on tehnyt osan työajastaan muualla kuin konttorilla. Kun poikkeusolot ovat ohi, tiimi palannee tähän malliin, Veljo uskoo. ”Mutta kahvitauot jäävät kalenteriin”, hän hymyilee.

Mtechin Global-tiimi tarjoaa palvelujamme kansainvälisille asiakkaillemme. Tiimissä työskentelee 12 henkilöä.