Esittelyssä Mtechin konesali

Oma konesali vaatii omat järjestelynsä, mutta tuo vielä enemmän etuja mukanaan. Niistä hyödymme me ja asiakkaamme.

Parasta omassa konesalissa on se, että kaikki palvelimiin liittyvä on omissa käsissämme. Asiakkaan kannalta merkittävintä on se, että voimme reagoida ongelmatilanteissa nopeasti, kun välissä ei ole kolmatta osapuolta.

Oma konesali ei siis juuri näy asiakkaalle – ulkopuolinen konesali sen sijaan voisi näkyä hitaampana ongelmanratkaisuna, kun ketjussa olisi mukana myös konesalin palveluntarjoaja.

Omassa konesalissa on paljon huomioitavaa, kuten sen turvallisuus ja toimintavarmuus. Fyysinen turvallisuus tarkoittaa monia käytännön asioita. Konesali on erillinen tila, jossa on oma kulunvalvonta, murtosuojaukset ja hälyttimet. Hälyttimen lauetessa lähtee hälytys vartiointiliikkeelle.

Kaasusammutinjärjestelmä taas laukeaa automaattisesti tulipalon sattuessa ja aiheuttaa hälytyksen. Tiloissa on jatkuva seuranta ja mittaukset lämpötilalle ja ilmankosteudelle. Pieniä käytännön juttuja on enemmänkin, esimerkiksi se, että kaikki kaapelit ovat piilossa korotetun lattian alla, eivätkä aiheuta kompurointia tilassa kulkiessa.

Luotettavuuden taustalla ovat kahdennetut järjestelmät. Sähkönsyöttö on tasaista UPS-laitteen ansiosta, ja lyhyen, muutamien tuntien, sähkökatkon aikana saamme virtaa akuista. Pidempien sähkökatkojen varalta meillä on dieselgeneraattorit. Internetyhteyksien katkoihin olemme varautuneet niin, että voimme vaihtaa toisen operaattorin liittymään, jos toisen verkkoyhteys ei toimi. Tietoliikennekomponentit ovat kahdennettuja, ja meillä on erillinen palomuurijärjestelmä.

Yksi turvallisuuden tae on se, että sali perustuu virtualisointiin: Meillä ei ole vain yhä konetta ja käyttöjärjestelmää, vaan virtuaalikoneita, jotka toimivat serverin päällä. Myös niissä on kahdennettuja järjestelmiä. Varmuuskopioita tehdään säännöllisesti, ja niitä otetaan erillisille nauhoille, joita säilytetään paloturvallisessa kaapissa.

Konesali on yksi osa tarjoamaamme palvelua, ja esimerkiksi omistaja-asiakkaillemme tärkeä. Heidän toiminnoistaan suuri osa on meidän palvelintemme varassa.

Oman konesalimme hyödyntäen pystymme järjestämään meille sopivat varmistukset ja valvonnat, sekä ylimääräisiä palveluja, kuten 24/7-päivystyksen. Se ei olisi yhtä helppoa ulkopuolisen palveluntarjoajan kanssa.

Pilvipalvelut ovat tätä päivää, ja kehitämme aktiivisesti toimintaamme ja asiakkaidemme järjestelmiä myös niiden varaan. Mtechille on toimintansa aikana kehittynyt kustannustehokas konesali. Olemme kokeneet sen säilyttämisen ja kehittämisen järkevänä ja hyödyllisenä. Se tuo monipuolisuutta palvelutarjontaamme.