Tehoa työntekoon IT-ympäristön ylläpidon ulkoista­misella

Mtech tarjoaa Ruokatiedolle laadukkaat IT-palvelut palomuureineen ja lisensseineen.

Räätälöity IT-ympäristön ylläpito toi Ruokatiedolle uusia hyötyjä

Mtech on ollut suomalaista ruokakulttuuria edistävän Ruokatiedon IT-kumppani jo toistakymmentä vuotta. Mtechin asiakkaalleen räätälöimä palvelu sisältää käyttäjien IT-ongelmien ratkaisun, kannettavat tietokoneet ja koneiden vaihdossa uudet tietokoneet käyttövalmiiksi asennettuna. Lisäksi Mtech ylläpitää Ruokatiedon verkkoympäristöä palomuureineen ja tarjoaa Microsoft Office 365 -ympäristön ylläpidon ja -lisenssit.

”Kun yhteistyö alkoi, asiakkaalla oli oma IT-ympäristönsä, jonka ylläpidosta he olivat itse huolehtineet kokonaisuudessaan. Ympäristön ylläpito haluttiin ulkoistaa kumppanille ja samalla lähteä kehittämään ympäristöä eteenpäin vastaamaan paremmin senhetkisiä IT-tarpeita , kertoo Mtechin järjestelmäpäällikkö Toni Haapanen.

Asiakkaan palvelimet oli luontevaa siirtää Mtechin konesaliin Ruokatiedon muuttaessa myöhemmin samaan kiinteistöön. Samalla asiakkaalle tarjottiin palveluna esimerkiksi tietoliikenneyhteydet.

”Tämä on tavanomainen esimerkki siitä, miten asiakkaan koko IT-ympäristö otetaan haltuun ja samalla lähdetään kehittämään sitä eteenpäin”, Haapanen sanoo.

Etätyöhön siirtyminen herätti uusia kysymyksiä

Etätyön ja pilvipalveluiden lisääntyminen on tuonut mukanaan paljon uutta. Laajan etätyön alkaessa ruokatietolaiset kyselivät Mtechiltä eniten pilvipalveluista, erityisesti Microsoft Office 365 -tuotteista sekä etäkokoustyökaluista, kuten Teamsista ja sen Live Meeting -ominaisuudesta.

Haapanen pitää onnistuneen yhteistyön avaimena avointa keskustelua uusista IT-tarpeista. Asiakkaan kertoessa omista IT-tarpeistaan niihin on ollut helppo toteuttaa toimivat ratkaisut.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin selvitämme millaisia IT-palveluja voimme tarjota sinun yrityksellesi.