Wisu för odlingsplanering

 

Förnyade Wisu är ansluten som en del av Min Gård-programvaran och erbjuder en tydlig och lättanvänd programhelhet för odlingsplanering och skiftesvis bokföring.

 

Wisus nya egenskaper förenklar odlingsplaneringen

 

  • Definiera själv vilka uppgifter som visas på flikarna, sortera vyn enligt skiftets namn eller odlingsväxt eller tex begränsa så att det visas bara skiften med en viss odlingsväxt.
  • Gödslingsplanering och kontroll av maximivärdena direkt på gödslingsfliken. Som en ny egenskap finns uppdelad gödsling för spannmål.
  • Materialsaldot visar inköpt utsäde-, gödsel- och växtskyddsmaterial. Det går lätt att uppdatera mängderna i lagret.
  • Du ser grafiska sammanfattningar på gårdsnivå, till exempel växternas årliga areal.

 

Med Wisu gör du enkelt bl.a.

 

  • gödslingsplanering
  • skiftesvis bokföring
  • hämtning av markkarteringsdata
  • elektronisk stödansökan

 

Tre tilläggsdelar effektiverar odlingsplaneringen

 

MobiWisu som är planerad för mobila enheter fungerar i smarttelefoner och pekplattors webbläsare. WisuEnnuste förenar gårdens väderleksinformation och den skiftesvisa bokföringen, förutsäger växtskyddsbehovet samt vallens D-värdets utveckling. En ny tilläggstjänst till växtsäsongen 2019  är Wisus precisionsodlingsfunktioner. Med hjälp av växtlighetsindex, baserade på satellitbilder, är det möjligt att göra till exempel platsspecifika gödselkartor och förmedla dem till ISOBUS-kompatibla traktorer och arbetsmaskiner.

 

Eftersom WebWisu fungerar med webbläsare har du alltid tillgång till programmets nyaste version. Du kan använda programmet på olika maskiner och få rådgivning på distans, samt auktorisera ProAgrias sakkunniga att göra upp en odlingsplan tillsammans med dig.

Programmet har utvecklats för de finländska odlingsförhållandena och det beaktar ikraftvarande miljöstödets förordningar i odlingsplaneringen.

Programmens priser hittas här.

Vi rekommenderar i första hand att använda Wisu med Mozilla Firefox-webbläsare. Ifall Firefox inte är installerat på din dator så kan man ladda ner den här.