WebWisu - käyttäjäystävällinen ja joustava

 
Peter Fritzén on innoissaan WebWisusta. ”Käyttäjäystävällisyys ja joustavuus”, hän mainitsee sen parhaiksi puoliksi.
 
”Ohjelma ei rasita omaa tietokonetta ja sen resursseja, eikä tarvitse miettiä onko se päivitetty”, hän kertoo verkkoselaimella käytettävästä ohjelmasta.
 
Viljelijät saattoivat PC-Wisua käyttäessään kadottaa tilansa tiedot, Fritzén kertoo. WebWisu tekee tiedoista kopion jokaisella kirjautumiskerralla, joten ne eivät pääse katoamaan. ”Se tuntuu viljelijän kannalta turvalliselta.”
 
Asiantuntija Peter Frizen arvostaa WebWisussa sen joustavuutta. Viljelijän luo ei tarvitse aina ajella, vaan voi asiat voi hoitaa tietokoneella ja puhelimella.
 
Joustavuudella Fritzén tarkoittaa sitä, että tietoja voi käsitellä eri paikoissa, kunhan verkkoyhteys toimii. Hänellä on mobiililaajakaista, joten hän voi käyttää WebWisua tilalla, vaikka asiakkaan luona ei olisikaan toimivaa verkkoa.
 
Neuvojan aikaa säästyy, kun hänen ei tarvitse ajaa tilalle. Viljelysuunnitelmaan voi tehdä muutoksia omalla toimistolla. ”Asiakassuhteessa on kuitenkin tärkeää myös tavata”, Fritzén korostaa.
 
Etäkäytön markkinointi ja hyödyntäminen on tärkein vihje, jonka hän antaa muille asiantuntijoille ja neuvojille.
 
”Kun esitäytetyt lohkotiedot tulevat Vipu-palvelusta keväällä, päivitetyt pinta-alat kannattaa päivittää myös WebWisuun, jotta tiedot ovat heti ajan tasalla tukihakemusta varten”, Fritzén vihjaa viljelijöille.
 
Erityisesti isot tilat hyötyvät siitä, että näytöllä käsiteltäviä kasvulohkoja voi rajata, hän toteaa. Rajausperusteena voi olla esimerkiksi lohkon sijaintikunta tai sillä viljeltävä kasvi.
 
Teksti: Hanna Pehkonen