Ruotsin Minun maatilani (MinGård) tuotantoon 10.1.2019

Joulukuussa 2017 Mtech Digital Solutions ja ruotsalainen neuvontajärjestö Växa Sverige solmivat strategisen kumppanuussopimuksen kattaen sekä ohjelmistojen kehittämisen kuin laajemman ICT-yhteistyön.

Sopimuksen ensimmäisen konkreettinen askel oli MinunMaatilani-alustaratkaisun toimittaminen Växalle. Projekti alkoi tammikuussa 2018 ja huipentui torstaina 10.1. kun MinGård-sovelluksen ensimmäinen versio lanseerattiin ruotsalaisten viljelijöiden käyttöön. Julkaistu versio sisältää paljon suomalaisille käyttäjille tuttuja ominaisuuksia lähinnä lypsykarjojen käyttöön.

MinGård-projekti jatkuu vielä ainakin kesään 2019 asti. Seuraavissa julkaistavissa versioissa keskitytään lihakarjojen tarvitsemiin ominaisuuksiin.

Växan tiedote MinGård-julkaisusta löytyy linkistä https://www.vxa.se/toppmeny/mingard/

Minun Maatilani on nykyaikainen ja monipuolinen nautatilan tarpeisiin kehitetty verkkopalvelu, joka tuo useita hyötyjä nautatilalle. Ohjelmisto koostuu erilaisista moduuleista, joista käyttäjä voi koota omiin tarpeisiinsa sopivan tuotepaketin. Tilan eläin- ja tuotantotiedot ovat palvelussa automaattisesti käytettävissä eri laitteilla. Yhteydet eläinrekisteriin, teurastamoihin ja raatokeräilyyn helpottavat työtä, sillä samoja tietoja ei tarvitse syöttää moneen eri järjestelmään.