Naseva-yhteys

Minun Maatilani Hoitojen kirjaus Nasevaan

Minun Maatilani –ohjelmiston Naseva-yhteydellä voidaan kirjata hoito-ja lääkitystietoja Nasevaan. 

Minun Maatilani kautta kirjatut hoidot Nasevaan näkyvät eläinten eläinkorteilla tai historiaraportin hoitolistassa seuraavana päivänä kirjauksesta. Minun Maatilassani Nasevaan kirjattuja lääkitystietoja ei näy, vaan ne täytyy käydä katsomassa Nasevassa.

HUOM! Syntymä- ja ostoilmoituksen tallennuksen jälkeen voit tallentaa hoito- ja/tai lääkitystietoja Nasevaan vasta seuraavan vuorokauden aikana.

 

Naseva-yhteyden käyttöönotto

Voit ottaa käyttöön Naseva-yhteyden, kun käytössäsi on Muokattavat raportit -, Maidontuotanto- tai Lihantuotantomoduuli. Jos käytössäsi on ainoastaan Perusmoduuli, saat Naseva-yhteyden käyttöösi laajentamalla ohjelmiston vähintään Muokattavat raportit -moduulilla. Lisämoduulin otat käyttöösi helposti toiminnosta Omat tilaukset (päävalikon Ostoskärry-kuvake) ja sieltä toiminto Tuotteet.

Naseva-yhteyden aktivointi

  1. Avaa omat asetukset (rattaan kuva)
  2. Avaa palkki ”Tilakohtaiset”
  3. Klikkaa painiketta ”Hoidot tallennetaan Nasevaan”
  4. Paina ”Tallenna”

Hoidon ja/tai lääkitysten lisääminen

1. Valitse eläin/eläimet eläinkoriin ja paina Hoito-näppäintä (lääkelaukku kuvake).

  • Jos olet lääkinnyt useamman eläimen samana päivänä samoilla tiedoilla, voit valita kerralla kaikki eläimet koriin ja lisätä hoidon, jolloin sama hoitotieto kirjautuu kaikille (esim. loislääkitykset).
  • Vaihtoehtoisesti voit avata eläimen eläinkortin ja rullata alaspäin hoitotietoihin, josta Lisää hoito -painike löytyy

2. Hoito-näytön avauksessa ohjelma pyytää Nasevan käyttäjätunnuksen ja salasanalausekkeen

  • Halutessa merkitse Naseva tunnukset muistiin ”Muista minut”, jolloin kone ei kysy niitä seuraavalla kerralla
  • Jos olet unohtanut tunnukset pyydä ne Naseva.fi kautta

3.    Syötä tiedot hoitoon liittyen; hoito pv, hoidon syy (hoitokoodin saat haettua listasta) ja hoitokerta
4.    Paina lisää lääke ja hae käytetty lääke listasta. Syötä muut tarvittavat tiedot (aloitus pvm, kesto, lääkityksen aloittaja, lääke saatu sekä annostelumäärät) ja paina lopuksi tallenna.
5.    Lääkitystiedot tallentuvat suoraan Nasevaan ja kirjattu hoito näkyy Minun Maatilassa eläimen kohdalla seuraavana päivänä.
6.    Minun Maatilassa ei voi tehdä muutoksia jo tallennettuihin hoitoihin. Jos tallensit hoidon väärin tai se tarvitsee poistaa, kirjaudu Nasevaan ja muokkaa siellä hoitotietoja. Tieto päivittyy Minun Maatilaani vuorokauden kuluessa.
 

Valitse eläin koriin painamalla lehmän kuvaa ja lisää hoito painamalla lääkelaukkua:

Hoidon lisäys eläimelle Minun Maatilassani: valitse eläin koriin painamalla lehmän kuvaa ja lisää hoito painamalla lääkelaukkua

 

Hoitonäyttö ja Lääkitysnäyttö

Hoidon syy ja lääketietoja voit hakea erillisen listan avulla rivin lopussa olevalla painikkeella. Voit myös kirjoittaa suoraan kenttään hoidon tai lääkkeen nimen, jonka avulla hoitoja ja lääkkeitä haetaan.

Hoidon syy ja lääketietoja voit hakea erillisen listan avulla rivin lopussa olevalla painikkeella. Voit myös kirjoittaa suoraan kenttään hoidon tai lääkkeen nimen, jonka avulla hoitoja ja lääkkeitä haetaan.

 

Ohje PDF- muodossa:

http://www.mtech.fi//sites/default/files/nasevayhteys-ohje.pdf