MobiWisu mukana kevätkylvöissä

Mäkipään tilalla Loimaalla viljellään kauraa ja vehnää siemeneksi sekä mallasohraa ja rypsiä. Näiden lisäksi pelloilla kasvaa syyshybridiruista. Tilalla käytetään MobiWisua tehtyjen töiden kirjaamiseen ja lohkomuistiinpanojen tekemiseen.

 

MobiWisu apuna kylvöissä

Kylvöt on tältä keväältä Mäkipään tilalla jo tehty. ”Kevätkylvöjen aikaan MobiWisulla saa heti merkittyä mitä on tehnyt”, kertoo viljelijä Eero Mäkipää. ”MobiWisulla on helppo lisätä lohkomuistiinpanot saman tien, ennen kuin ne unohtuvat”. Tiedot tallentuvat heti pilveen, eikä mukana tarvitse kantaa enää kyniä ja papereita muistiinpanojen kirjaamista varten.

 

MobiWisu ja Wisu keskustelevat keskenään

Kännykällä ja tabletilla käytettävä MobiWisu kulkee mukana traktorin kopissa ja pellolla, ja lohkotietojen tarkistaminen käykin siksi näppärästi. Wisulla tehty viljelysuunnitelma on MobiWisussa aina nähtävissä ja tiedot tarkistettavissa. ”Suunnitelmia ja lannoitusmääriä tulee tarkistettua, kun ne kulkevat puhelimessa aina mukana”, Mäkipää sanoo. Kaikki tiedot tallentuvat palvelimelle välittömästi, oli muutos tehty sitten Wisun tai MobiWisun puolella.

 

Karttatiedot MobiWisussa aina saatavilla

MobiWisu näyttää Wisuun noudetun kartta-aineiston ja merkintöjä kartalle on kätevä kirjata heti kännykällä, kun puhelimen GPS-paikannus on päällä. Mäkipään suunnitelmissa on myös seurata Wisun satelliittikuvia kasvustoista. Lohkokartan lisäksi myös kasvillisuusindeksi näkyy MobiWisussa. ”Satelliittikuvia on tullut Wisuun jo huhtikuun alusta asti ja ruispeltoja on tullutkin seurailtua. Kun muut kasvustot alkaa orastaa, niin niitäkin on mielenkiintoista katsella”, Mäkipää tuumii.

Lue täältä myös Mäkipään tilan viljelysuunnittelusta Wisun avulla!

 

 

Julkaistu: 8.5.2019