18.03.2020

Päivi Hast, tiiminvetäjä ja projektipäällikkö

Miten olet päätynyt Mtechille?

Tulin Mtechin palvelukseen maaliskuussa 2018, kun Rovaniemen toimipiste avattiin. Aloitin työt tiimin Scrum Masterina ja ohjelmistotestaajana.
Muutin perheen kanssa takaisin Rovaniemelle heinäkuussa 2017 ja toimin puoli vuotta Rovaniemen kaupungilla terveyspalveluissa sovellusasiantuntijana ja potilastietojärjestelmän pääkäyttäjänä. Sitä ennen työskentelin yli kymmenen vuotta Tampereella Nokia Networksilla verkonhallintajärjestelmäohjelmistojen tuotekehityksessä erilaisissa tehtävissä.

Mitä teet työksesi?

Toimin tiiminvetäjänä ja projektipäällikkönä. Kehitämme ja ylläpidämme asiakkaidemme digitaalisia palveluita, ohjausjärjestelmiä ja sovelluksia kokonaisvaltaisesti.
Päivittäinen työni on pitkälti töiden organisointia ja fasilitointia sekä ihmisten johtamista. Siihen kuuluu projektien edistämistä, hallintotyötä, seurantaa ja priorisointia.
Yhtenä tärkeimpänä tehtävänäni pidän tiimin jäsenten kannustamista omassa asiantuntijatyössään.
Esimiehenä yritän olla roolimalli omalla käyttäytymiselläni. Esimiehenä olen tuore, mutta en näe sitä esteenä vaan mahdollisuutena. Haluan synnyttää avointa ja keskustelevaa työilmapiiriä, jossa henkilöstö voi hyvin ja tietää, mikä on tavoitteemme ja miten liiketoiminnan kokonaiskuvaa sovelletaan arkeen.

Millainen on normaali työpäiväsi Mtechissä?

Työpäivät kuluvat suurelta osin asiakasprojektien suunnittelun, kehityksen ja käytännön toteutuksen parissa. Pyrin olemaan ”kädet savessa” itsekin niin paljon kuin pystyn, jotta oikeasti tiedän, mitä teemme. Kommunikoimme paljon tiimin kanssa päivittäin ja asiakkaiden kanssa viikoittain. Esimiehenä pyrin olemaan läsnä ja saatavilla sekä arvostamaan kollegoitani päivittäin.

Mikä on innostavinta työssäsi Mtechissä?

Meillä ei jätetä ketään yksin työn kanssa. Yleensä kaksi henkilöä tuntee työn ja toimintakentän pienessäkin projektissa. Apua saa ja pitää kysyä matalalla kynnyksellä, ja sitä myös saa. Pienessä toimipisteessä ja tiimissä jokaisen panoksella on väliä. Olemme Rovaniemellä todella tiivis porukka, mielestäni ihan aidosti ja oikeasti. Mahtavasta työyhteisöstä saa kummasti voimaa ja jaksamista. Työkavereista pidetään huolta. Teemme myös vapaa-ajalla yhdessä asioita, kukin omien mahdollisuuksiensa mukaan.
Meillä on myös tiimissä paljon innovointikykyä, mikä on todella innostavaa. Minua kiinnostaa hyvän laadun tekemisen lisäksi myös miten asioita ja palveluita voitaisiin tuottaa entistäkin paremmin. Innostun uuden kehittämisestä ja ideoimisesta. Se saa mieleni kuplimaan ja olon energiseksi. Se ei ole aina helppoa eikä onnistu, mutta se tunne, kun se kultahippuajatus löytyy ja sitä ruvetaan työstämään käytäntöön, on huikea.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Perheessämme on kaksi lasta, 9- ja 5-vuotiaat. Arki-illat menevät pitkälti normaaleissa arjen askareissa ja lasten harrastuksiin viemisissä. Koiran kanssa olin aikanaan mukana Kaverikoirat-toiminnassa, mutta lopetimme sen koiran ikääntyessä.
Vapaaehtoistyö, lasten harrastuksissa ja koulun toiminnassa mukanaolo, ovat lähellä sydäntäni. Luonto ja ulkoilu ovat minulle myös tärkeitä.
Liikumme perheen kanssa yhdessä luonnossa ja ulkoilemme vuoden ajasta riippuen tekemällä milloin mitäkin. Näin talvikaudella luistimet ja sukset ovat olleet kovassa käytössä. Mieli lepää luonnossa ja pienimuotoisia vaellusretkiä on jo päästy tekemään yhdessä kesällä. Omalla ajallani lenkkeilen ja luen.

Asiakasratkaisut Suomi -yksikkö tarjoaa innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Toteutamme kaipaamasi ratkaisut moderneilla teknologioilla ja ketterillä menetelmillä. Palveluitamme ovat digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen, ohjelmistorobotiikka ja koneoppiminen sekä elintarvikeketjun digitalisaatio. Ota yhteyttä ja kysy lisää!