11.11.2020

Henkilöesittely: Arsi Haataja, IT-tukihenkilö

Miten olet päätynyt Mtechiin?

Päädyin Mtechiin suoraan koulun penkiltä. Olin ajatellut jo jonkin aikaa, että olisi mukava siirtyä uudelleen työelämään ja sopivasti sainkin tietooni kaverilta vapaita paikkoja Rovaniemen toimistolla. Täten päädyinkin lähettämään CV:ni Mtechille, ja pian minut kutsuttiinkin jo haastatteluun. Aloitin Rovaniemen konttorilla maaliskuussa 2019.

Mitä teet työksesi?

Olen IT-tukihenkilö. Joka päivä on hieman erilainen työtehtävien vaihtuessa, ja se pitääkin työn pirteänä ja mielenkiintoisana. Ikinä ei tiedä minkälaisia IT-ongelmia asiakkaille ja työkavereille voi tulla seuraavana päivänä. Pidän huolta mm. tunnuksista, sähköposteista, oikeuksista ja laitteista.

Millainen on normaali työpäiväsi Mtechissä?

Aloitan päiväni usein lukemalla ensiksi tiketit ja sähköpostit läpi kiireellisimpien tapausten kannalta. Kun nämä on hoidettu, voinkin kipaista hakemaan kupin kahvia ja jatkaa siitä työpäivää eteenpäin. Harvoin työpäivät ovat samanlaisia, ja voi sattua yllättäviäkin tapauksia, jotka voivat vaatia nopeaa reagointia. Tämä pitää mielen virkeänä ja työtehtävät laajoina.

Mikä on innostavinta työssäsi Mtechissä?

Innostavinta työssäni on toki se, että kun saan ongelman ratkaistua, tiedän ja kuulen, että se auttaa toista henkilöä. Työssä on päässyt tutustumaan moniin henkilöihin ja monet tykkäävätkin ottaa suoraan yhteyttä ongelman sattuessa.

Kai siitä tulee hyvä tunne, että joku toisaalla ajattelee hätätilanteessa että ”pirautanpa Arsille ja kysyn apua”.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Tykkään katsoa vapaa-aikanani paljon elokuvia ja sarjoja. Pidän erityisesti komediasta, ja välillä tuntuukin, että pitäisi varmaan itse alkaa valmistaa elokuvia, kun meinaa katsominen loppua kesken. Pelailen myös kavereiden kanssa videopelejä ja musiikin kuuntelu kulkee lähellä sydäntä. Tykkään myös lauleskella (huonosti), mutta sitä pääasiassa vain omaksi iloksi.